simavis

Simavis: karpervissen naar Frans model, gewoon in Nederland

Simavis is een karpervisplaats bij het dorpje Eesterga in Friesland, in de buurt van Lemmer. In de visvijver van 13 hectare zwemmen 450 karpers van tussen de 18 en de 50 pond. Er zijn ruime parkeer- en sanitaire voorzieningen en 6 visstekken om uit te kiezen. Simavis bewijst dat je voor een gezellige en succesvolle karpervisvakantie prima in Nederland terechtkunt!

Rondom de plas is een bomenstrook van zo’n 20 meter die beschutting geeft tegen de elementen. De kanten van de plas lopen af van 1 meter naar 5 meter diepte. Op het diepste punt is de karperplas 11 meter diep. Je kunt ook gebruik maken van sanitaire voorzieningen, douches zijn aanwezig. Daarnaast kun je iedere dag (behalve op zondag) vers brood krijgen. Ook warme maaltijden kunnen op de visstek worden bezorgd!

Eigenaren Simon en Maria Krens hebben het water in 2006 bemachtigd en hebben er daarna een karperplas naar Frans model van gemaakt. De afgelopen jaren hebben zij vier keer een verse lading karpers in de plas uitgezet, de laatste keer in het begin van 2013.

Vanaf seizoen 2014 is er een 7de visstek beschikbaar!

Het onderstaande filmpje biedt een korte impressie.

Karperplas Simavis
Simon en Maria Krens
Straatweg 4
8534 WC Eesterga
tel. 06 23 950 989
www.simavis.nl