De oplossing van la carpe anglaise

Heb jij dat gevoel ook wel eens gehad? Het gevoel dat wanneer je je tacklebox open trekt en zoekt naar de juiste haak, sterkste onderlijn materiaal of het mooiste Fake Maisje, dat je het gewoon even niet meer weet? Wat is nou “goed”? In de afgelopen jaren heb ik veel verschillende soorten end tackle geprobeerd en getest wat voor mijn gevoel het beste bij mijn visserij past. Mijn tackle box moet goed gevuld zijn want ik wil uiteraard nooit misgrijpen.. maar als ik alles van waarde bij elkaar op tel, gaan de haren op mijn rug overeind staan! Heb ik dit serieus allemaal zelf gekocht?

Op dit soort momenten ga ik eens goed nadenken over waar ik eigenlijk mee bezig ben. Het zijn stuk voor stuk goede producten en ik zal ze gebruiken tot ze op zijn, alleen denk ik vanaf nu wel twee keer na! La Carpe Anglaise komt met de oplossing en bied een breed gamma aan end tackle artikelen aan waarbij de prijs/kwaliteit verhouding uitermate goed is.

DSC_8726
Een compleet assortiment voor elke visser!

La Carpe Anglaise is een End Tackle merk dat inmiddels in de omringende landen bekend staat als een betrouwbaar en degelijk product. Fanatieke, niet gesponsorde vissers hebben het merk ontdekt en spreken hun tevredenheid uit. Een compleet assortiment van haken tot unleaded leadcore en van stoppertjes tot Fake tijgernootjes. Dat er veel goede producten op de markt zijn is al langer bekend, maar toch weet La Carpe Anglaise op te vallen. Op de vraag hoe dit zou komen kan ik heel simpel zijn;

De kwaliteit van de grotere merken maar met een grotere inhoud voor een kleinere prijs. Hiermee word bewezen dat kwaliteit helemaal niet duur hoeft te zijn. Op deze manier kan LCA elke visser op zijn wenken bedienen en komt niemand wat te kort.

DSC_8728
Alle soorten haken op een rijtje

Haken

Haken zijn bij vele karpervissers een gevoelig puntje. We stellen met ons allen hoge eisen aan een haak. Het belangrijkste is natuurlijk dat hij vlijm scherp moet zijn. Ook mag hij niet te veel opvallen op de bodem en hij moet oer sterk zijn. LCA heeft een ruim assortiment aan haken en ze zijn stuk voor stuk van goede kwaliteit. De speciale manier van slijpen zorgt er voor dat de haakpunt niet alleen extreem scherp is maar ook sterk. De matte coating daar in tegen zorgt voor een mooie afwerking waardoor de haken nauwelijks opvallen. Een groot verschil met andere merken is het aantal haken per pakje. La Carp Anglaise levert in plaats van 8 of 10 , maar liefst 12 haken per pakje. En als dat nog niet genoeg is, de prijs ligt beduidend lager dan de meeste merken.

DSC_8732
De 80 degree hook; Hier zal menig karpervissder verliefd op worden

Één van de type haken uit het assortiment waarvan ik weet dat menig visser verliefd op is geworden is de 80 degree. Een stevige haak met een grote gape die gegarandeerd vlees pakt in de bek van de karper. De naar binnen gebogen haak oog maakt het mogelijk dat deze haak multifunctioneel inzetbaar is. Met of zonder Line Aligner, met of zonder rig ring, deze haak prikt snel en goed! Doordat de haakbocht is voorzien van een “hoekje” , dus niet mooi rond is, zal deze nog meer houvast hebben dan bijvoorbeeld een Wide Gape of Curv haak. De 80 degree is in de maten 2,4 en 6 te krijgen. Zeker het proberen waard!

Force Range

Zoals ik eerder al vermeldde wil LCA iedere visser kunnen bedienen. Dit betekend dat vissers met een minder grote portemonnee toch kwaliteit kunnen kopen. Maar ook de ruigere vissers kunnen terecht bij La Carpe Anglaise. Na lang onderzoeken en testen lanceert LCA de Force Range. De force Range is speciaal ontwikkeld voor de zwaardere visserij. Denk hierbij aan de grotere rivieren en /of obstakelvisserij.

DSC_8738
De FS-46 onderlijnmateriaaal

FS-46

De soepele FS-46 is een snel zinkende onderlijn materiaal. De prachtige “muddy” kleur valt perfect weg op verschillende bodems. Dit gevlochten lijntje heeft een breekkracht van maar liefst 34.70KG! De FS-46 is simpelweg van Europese top klasse!

DSC_8743
De ontzettend schuurbestendige Submarine

Submarine

Submarine is het paradepaartje van La Carp Anglaise. Een Unleaded Leadcore die alle verwachtingen overtreft. De Submarine is gemaakt van gemaakt van gewoven kevlar draden. Kenners onder ons weten dat kevlar onder andere word gebruikt in de motor wereld ter bescherming van de berijder. Je kunt je wel voorstellen hoe schuurbestendig deze leader is. De opbouw van het materiaal zorgt er voor dat deze ontzettend soepel maar tegelijkertijd extreem zwaar is. De Submarine valt prachtig weg en volgt alle contouren van de bodem. Over dit rolletje zal nog veel gesproken worden!

DSC_8746
Obstakelvissers opgelet! 

Extreme shockleader

De Extreme Shock leader is de nieuwste toevoeging aan het assortiment, en valt net als de Submarine in de Force Range. De shockleader is zeer schuurbestendig en heeft een breekkracht van bijna 50 kg! De naam zegt het al, in te zetten in alle extreme omstandigheden. De Extreme Shockleader is perfect in te zetten wanneer je bijvoorbeeld in het wier of tegen een Lelieveld aan vist. De bruine kleur ( Muddy Brown)  komt hier helemaal tot zijn recht.

Glow in the dark
Je gelooft erin of niet….

Compleet Assortiment

Zoals ik al eerder vermeldde bied LCA een compleet assortiment aan. Hier valt ook de “Fake Range” onder. Allerlei verschillende soorten nep maisjes en tijgernootjes. Een bijzonder geval waarmee LCA zich opnieuw onderscheid is de Glow in de dark. Een fake maisje die zichzelf oplaad wanneer je deze in daglicht plaatst. Je kunt je voorstellen dat deze extreem goed zal opvallen in het water. Stiekem doet het mij denken aan vroeger. Al die lichtjes aan het plafond voordat ik ging slapen. De één gelooft er in en de ander niet, toch zijn de meeste vangstmeldingen niet op gele of witte kleur maar op de Glow in de dark.

IMG_5204
LCA; Voor ieder wat wils!

Ben je geïnteresseerd geraakt in het assortiment van LCA? Check www.nivar.nl