Martin SB Sweet 17 boilie

Kom jij ook naar de SWEET 17-party van Martin SB?

In dit artikel doet Martin SB uit de doeken hoe de nieuwe boilie SWEET 17 is ontstaan en worden de verschillende ontwikkelfases belicht. Na bijna 2 jaar van testen kreeg deze nieuwe boilie het predicaat ‘Martin SB waardig’ en kan de SWEET 17 aan het grote publiek gepresenteerd worden. Martin SB doet zijn naam ook na 25 jaar nog steeds eer aan want de SWEET 17 mag met recht een Super Boilie worden genoemd!

Sweet 17 boilie Martin SB

In het voorjaar van 2015 kwam Nicolas Chevret – Teamcaptain Frankrijk – met het verzoek om een boilie met een zoete smaak, licht van gewicht en goed verteerbaar te maken. Hij stelde voor om kokos en boterzuur toe te voegen en het geheel te flavouren met ananas. Na enig gepuzzel werd een maand later een kleine batch naar Frankrijk afgestuurd. Nicolas was direct enthousiast en bij Martin SB werd besloten de boilie verder te ontwikkelen voor de markt.

Sweet 17 boilie Martin SB

De tweede versie van de boilie – inmiddels met de werknaam Coco-Pine – werd al vrij snel afgekeurd, hoewel geheel op basis van natuurlijke ingrediënten, oogde de boilie onnatuurlijk en dat past eenvoudigweg niet in het beeld dat Martin SB uitstraalt. Daarnaast vonden de teamleden de boilie te gesloten van structuur. Door bij de derde versie meer vezels en zelfs een wateroplosbaar ingrediënt toe te voegen, leek de boilie het stadium bereikt te hebben om aan het grote publiek gepresenteerd te worden. Zes teamleden voerden diverse praktijktesten uit en rapporteerden uitvoerig over hun bevindingen.

kwo-s17-6

Op basis van deze bevindingen werd Medio 2016 besloten om toch nog een aantal kleine aanpassingen te doen om de boilie te perfectioneren en Martin SB waardig te maken. De uiteindelijke versie bevat meer boterzuur, een natuurlijke pineapple flavour die langdurig goed blijft en niet bitter wordt, een hoogwaardig wateroplosbaar ingrediënt dat tevens licht van gewicht is en veel vezels die ervoor zorgen dat deze boilie goed te verteren is. De boilie is zoetig en komt in 2017 uit, vandaar de naam SWEET 17. Het resultaat hiervan werd aan het hele team in Nederland en Frankrijk verstrekt, ruim 25 teamleden dus! De resultaten van het team zijn indrukwekkend te noemen, zowel instant als na voersessies. Een wonderboilie bestaat niet, maar met dit product komen we wel heel dicht in de buurt!

kwo-s17-5

Op CARP ZWOLLE 2017 organiseert Martin SB de ‘SWEET 17’-party en zal deze nieuwe en zeer uitvoerig geteste boilie samen met bijpassende Super Smog, dip en pop-ups in natural en fluor worden gepresenteerd aan het grote publiek. En jij bent uitgenodigd!

 

 

Link: www.martinsb.com