Jeugdplein

 

Het bezoek aan deze 22ste editie van CARP ZWOLLE is voor jeugdige karpervissers wel héél aantrekkelijk. Naast allerlei leuke activiteiten kun je namelijk profiteren van schitterende aanbiedingen, die alleen gelden als je maximaal 18 jaar oud bent!

 

Test je skills op de drilsimulator

Bij de grote stand van Sportvisserij Nederland in hal 5 is een jeugdplein ingericht, waar je allerlei leuke kunt doen en leren. Zo kun je proberen om een kapitale vis te drillen op de twee vis-drilsimulatoren. Is jouw driltechniek zo goed dat het je lukt om de vis binnen de tijd te landen? Ben je een beginnende karpervisser, dan kun je bij de drilsimulator tips krijgen om je techniek te verbeteren.

 

Drilsimulator

 

Prijswerpen op de werpbaan

Er is een werpbaan aangelegd met twee lichte karperhengels, waarbij je ‘korsten’ kunt werpen in teilen die op verschillende afstanden zijn geplaatst. Lukt het je om een keer raak te mikken, dan krijg je een steengewicht met wartel, om te gebruiken bij het karpervissen. Haal je 100 punten of meer, dan mag je zelfs een echt ‘Stonze’ steengewicht uitzoeken!

 

Werpbaan1

 

Karper onderlijn knopen

Je kunt onder begeleiding van fanatieke karpervissers zelf een perfecte karper onderlijn knopen met een topkwaliteit haak, onderlijn en wartel van PB-Products. Je zelf gemaakte onderlijn mag je natuurlijk meenemen, zodat je er een vette karper mee kunt vangen.

 

CarpZwolle2015-34

 

Visveilige loodsystemen

Een visveilig loodsysteem zorgt ervoor dat een karper na lijnbreuk het lood en de lijn kwijt raakt. Alleen de onderlijn blijft in de bek zitten en die raakt hij vrijwel altijd snel kwijt. Overtuig jezelf van deze perfecte systemen en test hoe ze werken. Wedden dat je ze ook gaat gebruiken?

 

CarpZwolle2015-33

 

Loodvervangers

Bij het karpervissen gebruik je als werpgewicht meestal lood. Lood is echter een metaal dat niet in het water thuishoort. Gelukkig zijn er hele milieuvriendelijke vervangers voor lood te koop, zoals werpgewichten van steen en staal. We hebben een tafel vol met voorbeelden, die je allemaal kunt bekijken en bevoelen.

 

Loodvervangers1b

 

Gratis brochures en Stekkie Magazines

Op het jeugdplein kun je de gratis ‘Vissen doe je zo’ brochures meenemen, met uitleg over het vissen met zelfhaaksystemen en het vissen met de pen. Voor de karpervissers tot 15 jaar liggen er Stekkie Magazines klaar. Graaien mag!

 

Stekkie_magazine

 

Sportvisacademie Groene Welle

Lijkt het je leuk om de opleiding Sportvisserij & Waterbeheer te gaan doen op een Sportvisacademie? Op het jeugdplein zijn heel veel studenten aanwezig van de Sportvisacademie Groene Welle in Zwolle. Terwijl je bezig bent met drillen, werpen, onderlijnen knopen of visveilige systemen en loodvervangers bekijken, kun je ze van alles over hun studie vragen.

 

 

Ed & Marco

De presentatoren van Vis TV zijn ook op het jeugdplein aanwezig. Op vrijdag kun je Ed Stoop de hand schudden en op zaterdag en zondag is Marco Kraal aanwezig (die knijpt heel hard, dus geen hand geven!). Ze hebben een berg stiften mee, dus ze kunnen hun handtekening zetten op je pet, shirt of net gekochte onthaakmat, stoeltje of hengelfoudraal. Natuurlijk kun je van alles vragen over het vissen en de nieuwe afleveringen van Vis TV, die vanaf eind februari worden uitgezonden.

 

Ed

 

Marco

 

De KSN

Op het jeugdplein vind je ook de stand van De KSN. Dit is de landelijke organisatie die opkomt op voor de belangen van alle karpervissers, dus ook voor die van jou! Steun De KSN door op de beurs lid te worden. Een jeugdlidmaatschap kost 25 euro per jaar en voor dat geld ontvang je vier keer per jaar het prachtige magazine De Karper.

Als je op de beurs lid van De KSN wordt dan profiteer je van een schitterende aanbieding. Je krijgt dan meteen een warme én coole De KSN muts + de vier De Karper magazines van 2015 + een magazine Monkey Climber. Zomaar, voor niks, als cadeautje omdat je lid wordt!

 

rigs-knopen_68850

 

Tijdens CARP ZWOLLE begint ook de inschrijving voor De KSN Karperviskampen 2016. Meer informatie over deze viskampen kun je hier vinden. Wees er snel bij, want vol is vol!

TOP