Jeugdplein

 

Het bezoek aan deze 24ste editie van CARP ZWOLLE is voor jeugdige karpervissers wel héél aantrekkelijk. Naast allerlei leuke activiteiten kun je namelijk profiteren van schitterende aanbiedingen, die alleen gelden als je maximaal 18 jaar oud bent!

 

Test je skills op de drilsimulator

Bij de grote stand van Sportvisserij Nederland in hal 5 is een jeugdplein ingericht, waar je allerlei leuke kunt doen en leren. Zo kun je proberen om een kapitale vis te drillen op de twee vis-drilsimulatoren. Is jouw driltechniek zo goed dat het je lukt om de vis binnen de tijd te landen? Ben je een beginnende karpervisser, dan kun je bij de drilsimulator tips krijgen om je techniek te verbeteren.

 

Drilsimulator

 

Prijswerpen op de werpbaan

Er is een werpbaan aangelegd met twee lichte karperhengels, waarbij je ‘korsten’ kunt werpen in teilen die op verschillende afstanden zijn geplaatst. Lukt het je om een keer raak te mikken, dan krijg je een steengewicht met wartel, om te gebruiken bij het karpervissen. Haal je 100 punten of meer, dan mag je zelfs een echt Ufo-sinker uitzoeken!

 

Werpbaan1

 

Karper onderlijn knopen

Je kunt onder begeleiding van fanatieke karpervissers zelf een perfecte karper onderlijn knopen, met een topkwaliteit haak van PB-Products. Je zelf gemaakte onderlijn mag je natuurlijk meenemen, zodat je er een vette karper mee kunt vangen.

 

Jeugdplein onderlijn knopen

 

Visveilige loodsystemen

Een visveilig loodsysteem zorgt ervoor dat een karper na lijnbreuk het lood en de lijn kwijt raakt. Alleen de onderlijn blijft in de bek zitten en die raakt hij vrijwel altijd snel kwijt. Overtuig jezelf van deze perfecte systemen en test hoe ze werken. Wedden dat je ze ook gaat gebruiken?

 

Visveilige systemen

 

Loodvrije werpgewichten

Karpervissers gebruiken steeds vaker loodvrije werpgewichten. Lood is namelijk een metaal dat niet in het water thuishoort. Gelukkig zijn er hele goede en milieuvriendelijke vervangers te koop, zoals werpgewichten van steen en staal. We hebben een tafel vol met voorbeelden, die je allemaal kunt bekijken en bevoelen.

 

Loodvervangers

 

Gratis brochures en Stekkie Magazines

Op het jeugdplein kun je de gratis ‘Vissen doe je zo’ brochures meenemen, met uitleg over het vissen met zelfhaaksystemen en het vissen met de pen. Voor de karpervissers tot 15 jaar liggen er Stekkie Magazines klaar. Graaien mag!

 

Stekkie magazine

 

Sportvisacademie Groene Welle

Lijkt het je leuk om de opleiding Sportvisserij & Waterbeheer te gaan doen op een Sportvisacademie? Op het jeugdplein zijn heel veel studenten aanwezig van de Sportvisacademie Groene Welle in Zwolle. Terwijl je bezig bent met drillen, werpen, onderlijnen knopen of visveilige systemen en loodvervangers bekijken, kun je ze van alles over hun studie vragen.

 

 

Marco Kraal

Ben je fan van Marco Kraal van Vis TV? Dan moet je zien te regelend at je op zondag komt, want dan is hij aanwezig. Hij heeft een berg stiften mee, dus hij kan zijn handtekening zetten op je pet, shirt of net gekochte onthaakmat, stoeltje of hengelfoudraal. Natuurlijk kun je hem van alles vragen over het vissen en de nieuwe afleveringen van Vis TV, die dit voorjaar weer worden uitgezonden.

 

Marco

 

De KSN

Op het jeugdplein vind je ook de stand van De KSN. Dit is de landelijke organisatie die opkomt op voor de belangen van alle karpervissers, dus ook voor die van jou! Op de KSN-stand staat onder andere de grabbelton, waar je tegen een kleine vergoeding mooie karperprijzen kunt grabbelen.

 

Grabbelton

 

Natuurlijk kun je meteen lid worden van De KSN. Een jeugdlidmaatschap kost 25 euro per jaar en voor dat geld ontvang je vier keer per jaar het prachtige magazine De Karper. Als je op de beurs lid wordt maak je bovendien elke dag kans op een vette prijs en doe je mee voor de hoofdprijs: een super voerboot van Pearl ter waarde van 1195 euro!

 

Win een voerboot

Maak kans op een super voerboot van Pearl ter waarde van 1195 euro!

 

De Karper Studiegroep Nederland

 

TOP