Digital Angling

Digital Angling heeft een APP om je visserij naar een hoger niveau te tillen

Na onze eerste deelname in 2019 kon Digital Angling in 2020 zeker niet ontbreken. We zijn een jaar verder en intussen zijn onze apps geëvolueerd tot volwaardige en functionele toepassingen die we vanaf begin 2020 op het grote publiek zullen loslaten.

Digital Angling is gegroeid vanuit de overtuiging dat de hengelsportwereld baat heeft bij verdere digitalisering van bepaalde aspecten binnen onze zo geliefde hobby. Wij willen software en apps ontwikkelen die gebruik maken van de meest recente technologieën op vlak van IT en hiermee de hengelsport naar een hoger niveau tillen. Termen zoals cloud, big data, artificial intelligence zijn voor ons geen holle begrippen. Dit alles heeft geresulteerd in onze eerste 2 apps:

Lake Manager

Deze applicatie is gericht op de eigenaars en beheerders van betaalwaters, syndicaten, privé waters, … Men kan hierin alle stekken op het water aanmaken en vanaf dan kunnen de hengelaars via onze andere app, ‘Off The Mark’ (zie verder), eenvoudig hun vangsten registreren. De eigenaars krijgen hier realtime meldingen van, en kunnen vervolgens in ‘Lake Manager’ alle info van de vangsten bekijken, inclusief de foto’s. Men moet dus niet meer eindeloos aan de klanten vragen wat ze gevangen hebben en hoeveel en of ze wat foto’s kunnen doorsturen. Al tijdens de sessie krijgen ze alle informatie binnen. Verder kunnen ze ook de vissen individueel gaan opvolgen, door de vangsten te gaan koppelen en zo krijgen ze doorheen de tijd een overzicht van de evolutie. Dit alles wordt aangevuld met uitgebreide statistieken in een zeer mooi en overzichtelijk dashboard waaruit heel wat inzichten kunnen verzameld worden. Volgens onze bescheiden mening dé must-have tool voor elke beheerder/eigenaar. Vraag het gerust na bij Gills & Scales, Carptwenty of Carp Nijstad, enkele van onze zeer tevreden gebruikers!

Off The Mark

Onze tweede app is specifiek gericht op de hengelaar. Enerzijds kan je via deze app de vangsten uploaden op de waters die ‘Lake Manager’ gebruiken, maar we hebben anderzijds de app ook zodanig gemaakt dat je ook je sessies op openbaar water eenvoudig kan bijhouden en opvolgen, en dat nog eens volledig gratis ook! Hadden we ook al vermeld dat je zowel bij de start van je sessie als bij elke vangst (als de vissen wat meewillen natuurlijk) ook iedere keer uitgebreide weerinfo krijgt? Op die manier kan je achteraf perfect zien bij welk weer jij je beste vangsten boekt op welke locatie.

Er komt binnenkort ook een systeem in de app waarbij je je vismaten zal kunnen volgen (natuurlijk met de nodige instellingen rond wat die vismaat wel en niet wil prijsgeven over de vangsten). We zitten absoluut niet stil en willen ook zeer graag luisteren naar onze gebruikers om hen de functionaliteiten te bieden die men echt zoekt in onze digitale logboekapp. Probeer hem dus gerust eens uit, je kan er zelfs je vangsten uit het verleden in zetten en ook dan nog kunnen wij de nodige weerinformatie gaan koppelen, zodat je niet van 0 moet starten. Wij hopen dat onze app ertoe kan bijdragen dat u als hengelaar uw vistijd optimaal kunt benutten door beter geïnformeerd te zijn als je naar de waterkant trekt.

Kom dus zeker eens langs op onze stand tijdens Carp Zwolle 2020, we tonen je graag onze apps en beantwoorden al uw vragen. Bekijk intussen ook gerust al eens onze website via www.digitalangling.com en volg ons op onze facebook pagina www.facebook.com/digitalangling.

Reageer op dit artikel