lithium-ion

De lithium-ionaccu van FishFun

Er wordt al jaren gezocht naar een goede oplossing om voerboten lichter te maken.  Aangezien loodaccu’s meestal van grote invloed op zijn op het gewicht, is FishFun op zoek gegaan naar andere energiebron. Als eerste kwam het bedrijf uit bij de lithium-polymeer-accu (LiPo). Hier kleefden echter enkele nadelen aan, waardoor verkoop zonder uitleg niet plaats kon vinden. Vervolgens kwam FishFun met de lithium-ion-accu. Deze is in tegenstelling tot de lithium-polymeer-accu wel veilig. Vanwege de grote productie wereldwijd zijn de prijzen aanzienlijk gedaald.

Een lithium-ion-accu zit ook in je telefoon en in je tablet. Het is een accu waar die al jaren trouwe dienst heeft bewezen. Alleen meestal niet met een grote capaciteit. Daar brengt FishFun verandering in  met maar een capaciteit van maar liefst 12.000 mAh en een gewicht van nog net geen 575 gram.

De voordelen van de lithium-ion-accu van FishFun

  • 3 tot 4 keer lichter dan een loodaccu met vergelijkbare capaciteit
  • 3 tot 4 keer sneller op te laden
  • Een loodaccu kan tussen de 100 en 200 maal opgeladen worden, een lithium-ion gemiddeld 500 to 600 keer
  • Het geheugeneffect is minimaal, oftewel deze accu’s worden minder snel lui
  • Het voltage ligt iets hoger – gemiddeld 1 volt – wat de boot net iets meer snelheid geeft
  • Dit type accu is veel veiliger dan een LiPo (lithium-polymeer)
  • Doordat de accu lichter is kan de boot ook meer voer laden
  • Door de lichtere boot heeft deze minder weerstand in water, wat ook weer leidt tot een hogere snelheid

De testvissers bleken volgens FishFun overtuigd en wilden de batterij graag houden. Daarom zitten deze accu’s nu standaard in het assortiment. Het is dus mogelijk om de Nanotec GT2-voerboot uit te rusten met lithium-ion-accu’s.

Speciale beursprijs voor de accu

Je koopt de lithium-ion-accu tijdens CARP ZWOLLE 2014 voor de speciale introductieprijs van € 150,- voor 2 stuks. Heb je vragen naar aanleiding van bovenstaand verhaal of ben je benieuwd naar de Nanotec GT2? Loop even langs de stand van FishFun!