Dé Karperwereld viert feest in Zwolle

Traditiegetrouw verschijnt de eerste Dé Karperwereld van het nieuwe jaar kort voor de grootste karperbeurs van Europa: Carp Zwolle 2015. Dit keer is dat wel een heel bijzondere gebeurtenis, immers is dit het honderdste nummer van het onwijs populaire magazine! En dat laat de uitgever van Dé Karperwereld niet ongemerkt voorbij gaan, want deze editie is niet alleen 116 pagina’s dik, óók zal het gratis aan de bezoekers van Carp Zwolle 2015 (7 en 8 februari a.s.) worden uitgereikt. Je leest het goed: Gratis!

(Let op, voor deze actie geldt: zolang de voorraad strekt)

 

 

01 Cover KW100 1.inddRini Groothuis vist altijd nog fanatiek op karper

 

In het blad dus veel, héél veel heerlijke karpervissersinfo. Wat te denken van een zeer lijvig interview met Rini Groothuis, de Godfather van de moderne karpervisserij in Europa… Deze inmiddels 67-jarige nestor vist nog steeds met veel bezieling en het door Franklin Broeckx opgetekende document zal dan ook absoluut een belangrijke plaats krijgen in het historisch karperarchief. Groothuis levert bovendien altijd nog frequent zijn bijdragen aan dit magazine en zal dus ook in de daaropvolgende edities terug te vinden zijn. Een andere oudgediende die in dit jubileumnummer aan het woord komt, staat ook al bekend als één van de beste sportvisauteurs van ons taalgebied. Joris Weitjens deelde zijn gedachtekronkels jarenlang met de trouwe lezers van Dé Karperwereld als columnist en dat doet hij voor deze speciale editie nogmaals.

Maar let wel, een flinke jonge en frisse garde aan karpervissers maakt ook zijn opwachting: avonturier en topfotograaf Nick Beuvink doet verslag van een zeer geslaagde Frankrijktrip met ‘old crack’ Willem Verspoor. Dat terwijl in eigen land het grote visserstalent Dennis Willemsma ze wel héél kort onder het kantje vangt. Net als Rick van Heugten overigens, die uitleg geeft over het wel en wee aan de oevers van vergeten kanalen én de giganten die daar huizen.

 

Robert de Wilt in actieOok oud-gediende Joris Weitjens komt aan het woord

 

Boudewijn Margadant met een beautyDennis Willemsma, een karpertalent uit eigen land

 

Een prachtige tweespraak komt van de Amsterdamse karpervedettes Boudewijn Margadant en Rolf Bouman; zeer lezenswaardige kost, net als die van hun 010-tegenhanger Robert de Wilt die zijn karpers al sinds zijn jonge jaren vooral onder de rook van Rotterdam vangt. Christian Hummelink is één van de populairste karperauteurs van de afgelopen jaren, zijn bijdrage aan dit jubileumnummer gaat over een eenzame kille trip in het koude noorden van Frankrijk. Zijn schrijfwijze is ongekend fraai, meeslepend en origineel, zodat je dit artikel alleen al eigenlijk niet mag missen! Ben je meer een echte riviervisser, dan betreft het stuk van Maurice Samar de juiste kost. Hij beschrijft namelijk zijn passie voor de riviervisserij en dan met name middels zijn belevenissen aan de grillige IJssel. Dé Karperwereld is hét magazine waarin de experts aan het woord komen en daarom kan Ernesto Kamminga, de grote comming man van dit moment, beslist niet ontbreken. Dat tezamen met vaste rubrieken als een fieldtestverslag door eigen lezers, een prachtige sfeerplaat van Moniek Rozemeijer en uiteraard een preview op Carp Zwolle 2015, maakt dat dit lijvige magazine een must-have is voor elke bezoeker aan deze beurs. Én dat kan: kom langs bij onze stand en neem meteen een gratis exemplaar mee!

 

Nick Beuvink, topfotograaf en begenadigd visserKanaalvisserij in Nederland en Frankrijk

 

Nu al een voordelig abonnement met ingang van nummer 101? Dat kan, bel met 0314-340 150 of: klik hier.
Uiteraard ploft dit jubileumnummer bij de abonnees al enkele dagen eerder op de deurmat!

 

Link: www.hengelsporthuis.com