Angletec: revolutionair loodsysteem

Het Dynamic Lead System van Angletec is met recht een revolutionair loodsysteem dat een goede inhaking combineert met visveiligheid. Hiernaast is het Dynamic Lead System ook de verantwoorde oplossing voor onnodig loodverlies. 

Het systeem is zo ontworpen dat bij de aanbeet de clip uit het lood komt en zo het kopschudden tegengaat. Op dat moment ben je het lood niet kwijt, wat bij veel systemen wel het geval is. Alleen bij vastzitten, bijvoorbeeld in zwaar wier of in obstakels, komt het lood vrij en dus ook de lijn en de vis.

De range lood is van 40 t/m 140 gram verkrijgbaar, voor elk wat wils dus. Daarnaast was er vanuit de markt ook een vraag naar zeer zwaar en plat lood voor onder andere gebruik op rivieren en om uit te varen op lange afstanden. In samenwerking met Dennis de Wilde van Wild Catch is hieruit het Dynamic Grip Lead  ontstaan.

De range zal verkrijgbaar zijn van  56 t/m 280 gram. Het Dynamic Grip Lead heeft ook twee groeven aan de zijkanten om de clip met PVA vast te zetten voor het uitwerpen en een centraal gat onderin het lood om een PVA-zakje te bevestigen. Aan het PVA-zakje kun je dan ook mooi je haak bevestigen wat de werpafstand ten goede komt.

Ook de Dynamic Method Feeder in 56 en 84 gram en een serie swivels voor alle systemen zullen binnenkort aan de range worden toegevoegd.

Laat jezelf op CARP ZWOLLE overtuigen door de mannen van Angletec, waar de systemen uitgebreid gedemonstreerd zullen worden.

Wil je alvast meer weten over het Dynamic Lead System? Bezoek dan de Angletec-pagina op de website van Wild Catch. Je vindt daar ook een interessante videoclip over het systeem.